Eerste dummy Boerenbouwsels in de maak!


Al vanaf 1996 fotografeert Ton van Vliet zogenaamde Boerenbouwsels: de kleine schuurtjes voor opslag, schuilplekken voor schapen en drinkbakken in een weiland. Charmante details in het landschap. Ze zijn gemaakt voor het nut, vaak van een onbewuste schoonheid en prachtig geplaatst. Soms weggestopt in een uithoek van een weiland, soms markant aanwezig. Meestal zijn ze gemaakt van restmaterialen. Er is geen bouwtekening aan te pas gekomen en er is geen welstandscommissie die zich erover gebogen heeft. 

Deze prachtige fotoserie van Boerenbouwsels in het Nederlandse landschap verdient een boek! De eerste dummy is in de maak. Onze insteek is om met deze dummy subsidie aan te vragen om het boek in de vorm zoals hij bedoeld is uit te kunnen geven. Met de juiste papiersoorten, een mooie bindwijze zodat het boek goed open ligt etc.

Van het boek zal een limited edition komen met een bijzondere band gemaakt door Gerard Hartman van Handboekbind-atelier ‘de Achterhoek’ Gemaakt met materialen die ook gebruikt zijn voor de Boerenbouwsels. Het boek in oplage wordt voorzien van een wisselende stofomslag.

Wordt vervolgd …

Bij interesse voor een boek, laat het me weten!