The Artist Cube in Italië

 

Afgelopen maandag ben ik samen met Paul (The Artist Cube) en Gerhard (Wilco Art Books) naar een wel heel bijzondere binder geweest in Italië. Deze binder is gespecialiseerd in het binden van grote en bijzondere boeken. Rijks, masters of the Golden Age en The Holy Bible zijn hier bijvoorbeeld ook gebonden. (Deze zijn enorm!) Boeken die nergens anders gebonden kunnen worden, zijn hier dagelijkse kost. We hebben zelfs boeken van 1 bij 2 meter bekeken.

Twee van de drie formaten van The Artist Cube worden hier ook gebonden. Het is heel bijzonder om te zien dat ons boek hier met trots in elkaar gezet wordt! Ons boek wordt gezien als het ‘gootste’ boek dat ze ooit gebonden hebben. Door het aantal pagina’s, de hoeveelheid verschillende katernen, gevouwen vellen en uitslaanders. Waarom moet dat dan zo groot zul je denken? Het boek moest een beleving worden en dat is het. En dat komt niet alleen door het formaat ;)  Size doesn’t matter, or does it?

We zijn van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat onderweg geweest om in 1,5 uur te kunnen zien waar en hoe onze boeken gebonden worden. De foto’s geven een indruk van die 1,5 uur. De boekblokken de je ziet, zijn ‘halve’ boekblokken van The Artist Cube XL 50x50cm. Twee van dit soort boekblokken worden straks één boek. Het was een topdag!

www.theartistcube.com
www.pauldekker.nl