Boekpresentatie The Artist Cube groot succes!


Fotografie: Simon Schutter


The Artist Cube XL 50x50cm


The Artist Cube L 33x33cm

Boekpresentatie The Artist Cube groot succes!

Maandag 20 november vond de boekpresentatie van The Artist Cube plaats in Schouwburg Amphion, dit was een groot succes! Wat Paul Dekker zijn droom was, een boek van zijn levenswerk The Artist Cube, werd ook mijn droom. In dit geval bleef het niet bij dromen. We kregen een kans, het werd een doel en uiteindelijk werkelijkheid. Hoe bijzonder is dat?!

Door onze samenwerking, mijn vertrouwen in Paul en zijn project en Pauls vertrouwen in mij is er nu het boek waar we en onwijs trots op zijn! Van te voren hadden we niet kunnen bedenken dat het zou worden zoals het nu is. Dat is wat ik zo ontzettend mooi vind aan mijn vak. Het onderzoek. Het inleven in het onderwerp, de mens, het gevoel. Stelling nemen en dit vertalen naar een prikkelende beeldtaal.

Alles wat je ziet in en aan dit boek, heeft een reden en heeft een link naar het theater. Van papier en materiaal keuze, tot de volgorde van de leeslinten. Het boek is opgebouwd uit een afwisseling van de bijzonder sterke foto’s van Paul, grafisch artwork van mij en persoonlijke woorden van de gefotografeerde artiesten. Het boek trekt je het theater in. Een beleving moest het worden en dat is het!

We hebben tijdens de boekpresentatie zoveel mooie complimenten mogen ontvangen en ze blijven binnenstromen, ontzettend gaaf! Ik zou je nog veel meer over het boek kunnen vertellen ­­— of eigenlijk de drie boeken —, maar je kunt het boek ook zelf gaan bekijken en zien of je theater beleeft.

The Artist Cube XL 50×50 is te zien in de etalage van Artide in Doetinchem, L en M liggen bij Artide ter inzage. De boeken zijn te bestellen via de website van The Artist Cube. Binnenkort meer over waar het boek verder te zien zal zijn!


Speciale dank aan: iedereen die aan dit boek gewerkt heeft bij Wilco Art Books, met in het bijzonder Gerhard van Vilsteren, Piet Sloot, Mariska Bijl en Robert Jan de Rooij.