The Artist Cube

The Artist Cube – Het Boek

Paul Dekker, Hoofd Techniek van Schouwburg Amphion en fotograaf, heeft gedurende 7 theaterseizoenen artiesten gefotografeerd in een rode kubus. De foto’s maakte Paul 2 minuten voor of na de voorstelling. De artiest bepaalde zelf hoe hij of zij erin ging zitten, liggen, hangen of staan. De foto’s rouleren in een veel besproken en gerespecteerde doorlopende expositie in Schouwburg Amphion.

Ter ere van dit project mocht ik het boek ontwerpen. De rode draad in dit boek is beleving. Alles wat je ziet aan en in dit boek heeft een reden, heeft een link naar het theater. Van grafisch artwork en aan de bovenkant gesloten pagina’s tot papier- en materiaalkeuze en de volgorde van de leeslinten.

Het boek is uitgekomen in drie formaten: 50x50cm, 33x33cm en 23x23cm.

Het grootste boek wordt gemaakt in een gelimiteerde oplage van 30 stuks en wordt gebonden in Italië. Het boek heeft 1176 pagina’s, meer dan 220 unieke foto’s van Nederlandse artiesten, 7 verschillende papiersoorten, originele afdrukken van 30 geselecteerde artiesten, (handgeschreven) citaten van meer dan 100 artiesten en grafisch artwork gemaakt door mij. Het boek wordt geleverd in een luxe cassette, verpakt in een mooie doos voorzien van een handgemaakte houten lijst met de foto van één van de 30 artiesten.

Formaat 33x33cm wordt net als het grootste boek in Italië gebonden. Het boek komt uit in een gelimiteerde oplage van 100 stuks en is identiek aan het grootse boek met uitzondering van de originele fotoprints.Het bestaat uit 1060 pagina’s.

Formaat 23x23cm is met 888 pagina’s, 2 bijzonder mooie papiersoorten, de unieke foto’s, het artwork, de citaten en de luxe cassette ook absoluut een hele speciale uitgave!

Via www.theartistcube.com zijn de boeken te bestellen.
Bij Artide in Doetinchem liggen The Artist Cube L & M ter inzage en XL staat in de etalage. Ook hier zijn de boeken te bestellen, het kleinste exemplaar is te koop.